Aspingtons

Bästa resultaten med sprayfärger

Date

Få de bästa resultaten med sprayfärger av högsta kvalitet. Oavsett om du arbetar med ett bil-, möbel- eller snickeriprojekt är färgen du väljer en viktig komponent för att uppnå bra resultat. Det är viktigt att alltid välja sprayfärger av högsta kvalitet för alla dina projekt. På så sätt kan du se till att du använder rätt produkter för det önskade resultatet såsom grundfärger exempelvis epoxy grundfärg / epoxy primer.

Sprayfärgens kvalitet är avgörande för slutresultatet

När du väljer sprayfärg är det viktigt att välja en som har en högkvalitativ finish som håller länge. Sprayfärger av låg kvalitet kan se bra ut till en början men har kanske inte samma hållbarhet och kan börja blekna eller flisa med tiden.

Om du dessutom målar något som kommer att stå utomhus i direkt solljus, till exempel möbler eller en bil, är det ännu viktigare att använda en högkvalitativ färg så att den inte försämras snabbt på grund av att den utsätts för elementen.

Våtslipning och grundfärg på rätt sätt inför lackering

För att se till att din valda sprayfärg fäster ordentligt och ger resultat som ser professionellt ut och håller på lång sikt är det viktigt att först våtslipa ditt projekt innan du applicerar primer och slutligen sprutar ditt toppskikt av färg.

Våtslipning hjälper till att ta bort eventuella ojämnheter från ytan så att när du applicerar primer och sedan topplack finns det inga ojämnheter eller åsar som syns i slutresultatet. När du har våtslipat din yta och applicerat en epoxyprimer hjälper du till att säkerställa maximal vidhäftning. Mellan din sprayfärg och den yta du arbetar med. Efter att ha låtit din primer torka helt (vilket kan ta upp till 24 timmar beroende på luftfuktigheten) kan du gå vidare med att spraya din täckfärg.

Fastställande av ditt färgschema med NCS kulörer och RAL kulörer

När du har försäkrat dig om att alla ovanstående steg har skötts ordentligt kommer nu den roliga delen – att välja ett färgschema! Det finns två huvudsakliga färgsystem som används i Europa, nämligen RAL färger (vanligvis för invändiga tillämpningar) och NCS kulörer (som vanligtvis används för utvändiga tillämpningar).

Båda systemen erbjuder hundratals olika nyanser, så oavsett vilken sorts stämning eller utseende du vill ha för ditt projekt finns det något som passar dig. När du väljer färger från något av systemen kan det vara bra att först köpa små testare innan du köper större mängder. På så sätt kan testa hur olika nyanser ser ut sida vid sida tills du hittar en eller flera som passar perfekt till det du hade tänkt dig för ditt projekt.

Det är viktigt att välja kvalitetssprayfärger för alla projekt för att uppnå professionella resultat som håller på lång sikt. Se till att börja med att våtslipa vilken yta du än arbetar med innan du applicerar epoxy primer följt av att spraya ett toppskikt av färg när allt har torkat helt och hållet. För att få mer inspiration kan du besöka exempelvis spraycan.se.

Fler
artiklar