Aspingtons

Hur du enkelt väljer rätt pergola i trä för din trädgård

Date

Nu kan du enkelt välja rätt pergola i trä och pergola tak som passar i din trädgård. En pergola i trä är ett utmärkt sätt att lägga till ett extra element av avkopplande känsla och stil till din trädgård. Alltifrån den mer traditionella pergolan i trä, samt olika pergola med tak eller en praktiskt terass markis och solsegel av segelduk.

Det finns det ett stort antal olika alternativ som passar bra i trädgården. Att välja rätt typ av pergola för ditt hem kan vara skrämmande. Med lite forskning och lite kreativt tänkande kan du hitta den perfekta lösningen för ditt utrymme.

Segelduk och solsegel som skyddar och svalkar på ett effektivt sätt

Materialet som används för att skydda din altan med solsegel är oftast skapat av segelduk. När du väljer ett solsegel då är materialet väldigt viktigt. Du bör därför välja ett material som tål både sol och regn utan att ta nämnvärd skada. En segelduk är anpassad för att klara UV strålar och vädrets påverkan samt är väldigt slitstarkt.

När det gäller storlek på ditt solsegel så beror storleken på segelduken på hur mycket utrymme du har till förfogande. Valet beror även på hur mycket skydd du vill ha mot sol och regn. Se därför till att mäta bredden och höjden innan du börjar köpa material eller gör upp planer för installationen. Tänk på att välja en anpassad bredd för din altan.

En segelduk kräver i sig inte att segelduken har en helt perfekt passform. När du använder solsegel så är just distansen mellan takets infästning och segelduken det som skapar det vackra utseendet. Det ska motsvara känslan av att solseglet i viss mån motsvarar formen av ett uppspänt segel på en segelbåt.

För installationen väljer många att anlita yrkesmän som har erfarenhet av att arbeta med träramar eller andra material som segeldukstak som kräver specialverktyg. Men om du känner dig tillräckligt säker för att ta itu med detta projekt själv ska du se till att du har alla nödvändiga verktyg innan du börjar!

Skapa en drömträdgård med en vacker pergola i trä

Kostnaden för att installera en pergola i trä kan variera kraftigt beroende på storlek och utformning. Materialkostnaderna spelar också en stor roll här för just kvaliteten. När det gäller underhåll kräver träkonstruktioner regelbundet underhåll, t.ex. färgning/försegling med några års mellanrum.

Medan olika metallkonstruktioner i många fall bara kräver en minimal skötsel. Se bara till att dessa i så fall är rostskyddsbehandlade, är av rostfritt material. Framförallt om de ofta utsätts för fuktiga väderförhållanden. En pergola i trä ger oftast även en mer sofistikerad känsla jämfört med en pergola i ett tunnare stålmaterial.

Ett segeldukstak behöver också rengöras då och då på grund av att skräp samlas med tiden, Kom bara ihåg att aldrig högtryckstvätta någon typ av tyg/material när du rengör, då detta kan skada textilfibrerna i segelduken.

Det kan vara skrämmande att välja rätt typ av pergola för ditt hem, men med noggrann planering och forskning behöver det inte vara svårt. Med allt från att välja material som passar in i din budget och estetiska preferenser, genom att dimensionera exakt så att den passar perfekt in i ditt utomhusliv.

Alla dessa saker behöver beaktas när du köper en ny pergola i trä för ditt hem. Det viktigaste är att se till att den ger tillräckligt skydd mot både sol och regn beroende på var den är placerad. På så sätt kan du se till att du tänker igenom detta noga innan du fattar några slutgiltiga beslut.

Fler
artiklar