Aspingtons

Miljövänliga saneringsvätskor och toakem

Date

Fördelarna med att köpa miljövänliga rengöringsmedel för toakem och saneringsvätskor är flera. När du ska sanerera som exempelvis vid luktsanering (Ex. brand, rök, nikotin och tobak) samt även vid klottersanering. Du kanske behöver hitta miljövänliga toakem som toakuddar och andra produkter till byggtoaletter och festivaltoaletter även kallade för bajamajor.

Hos en leverantör av kemprodukter kan du även hitta toakem till dina fordons wc- lösningar som busstoaletter, husbilstoaletter, husvagnstoaletter, båttoaletter och tågtoaletter. Det finns även andra typer av septitankar som behöver toakem produkter av flera olika skäl. Dessa finns oftast som speciella vätskor eller i form av olika toapuckar.

Kontrollera alltid om det finns ett miljövänligt alternativ för din rengöring eller sanering

I takt med att vi blir alltmer miljömedvetna söker allt fler människor efter sätt att rengöra sina hem, bilar och företag utan att skada planeten. Oavsett om du behöver utföra mögelsanering, brandsanering och luktsanering med saneringsvätskor. Eller om du behöver utföra en alkalisk avfettning, innan du tvättar din bil med bilschampo med vax. Då är det bästa alltid bra att först testa ett miljövänligt alternativ. Idag är miljövänliga alternativ oftast väldigt kompetenta och löser smuts samt sanerar väldigt bra.

Miljövänliga rengöringsprodukter är bättre för din hälsa

Den viktigaste anledningen till att välja en expert på miljövänlig rengöring är att det är bättre för din hälsa. Traditionella rengöringsmedel innehåller starka kemikalier som blekmedel och ammoniak som kan vara farliga både när de andas in eller sväljs och när de kommer i kontakt med huden.

Miljövänliga rengöringsmedel är vanligtvis tillverkade av naturliga ingredienser som är giftfria och mindre irriterande än vanliga rengöringsmedel. Detta innebär att de inte orsakar någon skada för dig eller dina kollegor samtidigt som de ger en djupgående rengöring.

Miljövänliga rengöringsprodukter är bättre för miljön

En annan fördel med att välja en expert på miljövänlig rengöring är att dessa produkter är bättre för miljön. Till skillnad från traditionella rengöringsmedel som innehåller starka kemikalier som kan förorena lokala vattenkällor använder miljövänliga rengöringsmedel biologiskt nedbrytbara ingredienser som inte skadar växter eller djur i närheten. Detta innebär att du inte bara skyddar dig själv från skadliga kemikalier utan även miljön runt omkring dig.

Miljövänliga rengöringsmedel är effektivare än traditionella rengöringsmedel

Miljövänliga rengöringsmedel är många gånger minst lika effektiva för att bli av med smuts som mer traditionella rengöringsmedel. Detta beror på att de innehåller naturliga ingredienser som har visat sig vara otroligt effektiva när det gäller att bryta ner fett och smuts, utan att lämna kvar några rester eller skada miljön.

Använd miljövänlig ogräsättika för att bli av med ogräset

Om du behöver bli av med ogräs på dina markstenar och gatstenar, då kommer en ogräsättika (ättiksyra) fungera bra för detta ändamål. Har du lav och mossa på ditt tak och fasad, då kan du använda dig av exempelvis grönfri proffe eller boracol för en miljövänlig rengöring av tak och fasad. På så sätt får du jobbet gjort både snabbt och effektivt.

När vi strävar efter att bli mer miljömedvetna är det viktigt att överväga våra alternativ när det gäller rengöring av företagets lokaler och fordon. Att välja en expert på miljövänliga kemprodukter, kan ge en mängd fördelar.

Bland annat bättre hälsoresultat på grund av att färre gifter släpps ut i luften, färre föroreningar som kommer in i våra vattendrag. Om du vill ha en djupgående rengöring som är säker för dina anställda att använda och för miljön runt omkring. Då är det många gånger värt att överväga att anlita en expert på miljövänliga kemprodukter. Du hittar mer inspiration om miljövänliga kemprodukter som är miljömärkta med Svanen och Falken hos exempelvis kemgrossisten.se.

Fler
artiklar