Aspingtons

Pallgaffel som passar för just din verksamhet

Date

Har du ett mindre lager eller en verkstad, men ingen trucklösning idag? Då kan du komplettera din entreprenadmaskin med en pallgaffel som passar bra för just din verksamhet.

Letar du efter utrustning som kan hjälpa dig att flytta pallar i din verkstad? Då kan en pallgaffel vara precis vad du behöver. Pallgafflar är användbara tillbehör för olika exempelvis lastmaskiner.

Utför dina arbeten mer effektivt med pallgaffel till dina entreprenadmaskiner

De bidrar till att göra jobben enklare och effektivare, så att du kan flytta större laster med mindre ansträngning. En pallgaffel kan många gånger vara en perfekt lösning för dina enklare verkstadsbehov. Det passar även för dig som är i behov av att mindre frekvent flytta diverse pallar. Då kan en motviktstruck som bara står still, vara en väldigt dyr investering.

Det kan många gånger löna istället sig att använda sig av en pallgaffel. På så sätt slipper du hyra eller dyra inköpskostnader. Du behöver inte heller lägga service och diverse underhållskostnader för motviktstrucken som inte används frekvent. I många fall kan du även behöva en separat utbildning för motviktstruck.

Hur en pallgaffel fungerar i praktiken

En pallgaffel är ett redskap som fästs på frontlastaren på en traktor eller annan typ av entreprenadmaskin. Den fungerar på samma sätt som en motviktstruck lyfter lasten från en pallbotten.

Det är även enklare att transportera tunga laster över längre sträckor utan att behöva oroa dig för att anstränga dig själv eller din motviktstruck. Detta kan vara fördelaktigt även vid ojämnt underlag.

Den är också utmärkt för att flytta stora föremål i speciella utomhus eftersom den kan manövreras in på platser som annars skulle vara otillgängliga med en motviktstruck.

Fördelar med pallgafflar för en mindre verkstad eller ett lager

En av de största fördelarna med att använda en pallgaffel är dess effektivitet. Med det här tillbehöret behöver du inte slösa tid när du ska lasta och lossa ett mindre antal lådor. Eller andra stora föremål från ditt lastbilsflak eller släpvagn, med exempelvis en motviktstruck.

Det kan även många gånger vara enklare att du hanterar detta direkt från din lastare, som du har erfarenhet att framföra. Detta skapar även ytterligare ett lager av säkerhet i ditt utövande som maskinförare.

Standardiserade lösningar möjliggör lyft från flera olika typer av fordon

Eftersom de flesta pallar är standardiserade i storlek behöver du dessutom inte oroa dig för om redskapet kommer att passa på varje pall. De är alla utformade för att vara kompatibla med varandra så att lastning och lossning.

Med en pallgaffel får du även en bra flexibilitet som motsvara en vanlig motviktstruck. Du får i många fall även en högre maskinvikt som klarar olika lyft bättre.

Behöver du hitta specifik utrustning till din verkstad som pelarborrmaskin och länspumpar. Alternativt att du ska utföra service och underhåll på dina entreprenadmaskiner med hydraulolja, spolarvätska på fat, Q8 olja och kallavfettning samt AdBlue på IBC. Då kan du beställa allt du behöver från en och samma leverantör.

Fler
artiklar