Aspingtons

Vad är skillnaden mellan e-cigg och vejp?

Date

Det finns många olika typer av elektroniska cigaretter på marknaden idag och det kan vara förvirrande att försöka hålla reda på alla olika termer och tekniker. Två av de vanligaste typerna av elektroniska cigaretter som människor handlar om är e-cigg och vejp. Även om de båda är elektroniska cigaretter, finns det vissa skillnader mellan dem.

I denna artikel kommer vi att visa vad som skiljer e-cigg och vejp från varandra, så att du kan ta ett informerat beslut om vilken som passar bäst för dig.

Batteri och tank

En av de största skillnaderna mellan e-cigg och vejp är batteriet och dess storlek. Traditionella e-cigarettbatterier är oftast mindre och innehåller mindre strömförsörjning än en vejp. Batterierna i en vejp vanligtvis är större och starkare för att klara av att producera större mängder av ånga under längre tid.

Dessutom har en vejp vanligtvis en större tank som rymmer mer juice. Medan e-cigg vanligtvis har en mindre tank som är mer än tillräcklig för användning under dagen, kommer vejp-tankar att hålla längre innan man måste fylla på på nytt.

Ånga och smak

E-cigarett erbjuder ofta en mer koncentrerad smak som är mer lik en traditionell cigarett utan andra smaker som associativ smak. Ångan skapas från en färdig fylld patron av e-juice som oftast är tillföras mentol, tobak eller liknande smaker. Men en vejp och dess tillbehör för eljuicemixning gör ångproduktionen mycket mer anpassningsbar och personligt konfigurerbar.

Användningen av större tankar i en vejp tillåter också större mängder ånga att produceras, vilket gör det möjligt för användaren att ta mer drag och njuta av en mer koncentrerad dos av ångan.

Storlek och design

Traditionella elektroniska cigaretter är vanligtvis små och enkla att hantera. De är perfekta att ta med sig när man är på språng eftersom de får plats i en ficka eller en mindre bag. På andra sidan, har vejp är vanligtvis större och indelade i olika delar. Men på grund av dess större storlek och utsökta design har de mer variation och konfigurationsmöjligheter.

En annan faktor som spelar in i designen är priset på själva produkten. E-cigarettbatterier är billigare än vejp-batterier eftersom de är mindre och det finns färre delar som behöver monteras. En vejp har ofta en högre kostnad, på grund av dess större storlek och komplexitet i designen.

Biverkningar och hälsa

Det är fortfarande oklart om det finns några hälsorisker relaterade till e-cigarettanvändningen. Medan e-cigar??ettbranschen har hävdat att deras produkter är säkrare än vanliga cigaretter eftersom de inte innehåller tobak, är det inte helt känt hur säkert det är att använda dem.

För både e-cigg och vejp gäller att de kan orsaka biverkningar. Ånga från en e-cig eller vejp kan irritera lungorna eller orsaka tråkande. Men om du har känsliga lungor är det klokt att undvika att använda e-cigg eller vejp helt och hållet.

Slutsats

Att välja rätt elektronisk cigarett är beroende på dina personliga preferenser. Om du vill ha en liten enhet som du kan ta med dig överallt, kan en e-cigarett vara bäst. Men om du vill ha en anpassningsbar och personligt konfigurerbar elektronisk cigarett med en större ångproduktion, kan en vejp vara bättre. Valet är ditt, men det är viktigt att du tar hänsyn till de fyra faktorer vi nämnde för att göra det mest informerade beslutet.

Fler
artiklar