Aspingtons

Shakers – ett måste i varje hem

Date

Bargrossisten har ett stort utbud av shakers på marknaden, från boston shakers till tredelade shakers och kompletta baruppsättningar. Men vad är egentligen shakers och varför är de så viktiga? Låt oss dyka in i shakers fantastiska värld och utforska varför de är en oumbärlig del av varje bar. 

Vad är en shaker? 

En shaker är ett viktigt verktyg för varje bartender. Enkelt uttryckt är det en behållare som används för att blanda ihop ingredienser till cocktails eller andra drinkar. Den har blivit en ikonisk symbol förknippad med bartenderverksamhet på grund av att den ofta används i filmer och tv-program. Det finns två huvudtyper av shakers – boston och tredelad – var och en med en unik design som tjänar olika syften. 

Boston Shaker 

Boston shaker består av två delar – en metallkopp och en glaskopp som passar bra ihop när de knackas mot varandra. Den här typen av shaker är mångsidig och kan användas för många uppgifter, till exempel för att blanda, skaka, röra om, sila med mera. Den är också relativt lätt att rengöra jämfört med andra typer av shakers eftersom det inte finns lika många komponenter inblandade. 

Shaker i tre delar 

Den tredelade shakern har också tre delar – två koppar (en av metall och en av glas) samt ett lock med en inbyggd sil. Den här typen av shaker är bra om du vill ha mer kontroll över dina recept eftersom du enkelt kan justera ingredienserna utan att behöva ta bort locket eller hälla ut något. Dessutom hjälper locket till att hålla allt innehåll inuti när du skakar eller rör om din dryck.  

Om du letar efter något ännu mer omfattande finns det också kompletta bar-set som innehåller allt du behöver för att vara bartender – från jiggers till flasköppnare till silar och mycket mer! Den här typen av set gör det enkelt för nybörjare att komma igång med sin egen hemmabar utan att behöva köpa enskilda delar separat. Dessutom kommer de ofta i snygga designer som kommer att se bra ut på displayen i vilket rum som helst!                                                          

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren professionell bartender är det viktigt att ha kvalitetsshakers till ditt förfogande för att kunna göra läckra drinkar snabbt och effektivt. Bargrossisten erbjuder ett brett urval av högkvalitativa boston- och tredelade shakers samt kompletta baruppsättningar som hjälper dig att skapa fantastiska hopkok gång på gång! Så tveka inte – lägg vantarna på kvalitetsutrustning redan idag!

Fler
artiklar