Aspingtons

Välj rätt typ av gräsfrön för din trädgård 

Date

Om du vill snygga till din trädgård kan det vara ett bra sätt att ge den ett fräscht och levande utseende genom att plantera gräs. Men innan du börjar är det viktigt att se till att du väljer rätt typ av gräsfrö för ditt klimat och dina jordförhållanden. I det här blogginlägget diskuterar vi varför klimatet är så viktigt och förklarar hur du kan hitta den perfekta typen av gräsfrö för din trädgård. 

Hur klimatet påverkar gräsets tillväxt 

När du väljer gräsfrön är det första du måste tänka på klimatet. Olika typer av gräs växer bättre i olika klimat. Vissa gräs tolererar till exempel inte kallt väder bra, medan andra kräver mycket solljus för att trivas. Du bör också ta hänsyn till nederbördsmängden i ditt område när du väljer gräsfrön, eftersom vissa gräsarter kräver mer vatten än andra. Vissa gräsarter är mycket toleranta mot torka och behöver inte mycket vatten för att trivas, medan andra kräver regelbunden vattning eller större nederbörd. 

Att välja rätt frö för din trädgård 

När du väljer ditt gräsfrö ska du se till att du väljer en sort som är anpassad till ditt specifika klimat och dina markförhållanden. En bra tumregel är att välja en sort som har testats och bevisats i liknande klimat som ditt. Om du till exempel bor i ett område med kalla vintrar och varma somrar ska du leta efter sorter som har testats i liknande klimat. På så sätt kan du försäkra dig om att fröna gror ordentligt och ger en sund tillväxt under hela året. Om du dessutom bor i ett område med mycket regn eller varma temperaturer under vissa tider på året, leta efter sorter som är anpassade till dessa förhållanden. 

Du bör också ta hänsyn till eventuella särskilda behov som din trädgård kan ha när du väljer en sort av gräsfrö. Om du till exempel ska skapa en putting green på bakgården eller vill plantera en frodig gräsmatta runt din pool eller utomhusunderhållningsplats finns det speciella sorter som är utformade speciellt för dessa användningsområden och som kan ge överlägsna resultat jämfört med sorter för allmänt bruk. I vårt sortiment hittar du gräsfrön som är anpassade till vårt kalla nordiska klimat samt specialsorter som passar för golfbanor och andra användningsområden som kräver överlägsna prestanda från sina gräsmattor eller grönområden.

Fler
artiklar