Aspingtons

Visualization: Virtual reality i Stockholm

Date

Att se sin lägenhet genom virtual tours är nu enklare än någonsin med 3D visualization. Tack vare den senaste utvecklingen inom virtuell verklighet (VR – Virtual reality) och förstärkt verklighet (AR – Augmented reality).

Med bara några få klick på musen eller tryck på skärmen kan du utforska lägenheten på ett nytt sätt. Med hjälp av modern teknik som ger dig en 3D-visualisering eller förstärkt verklighetsupplevelse. Det som kallas för augmented reality.

Hur virtuell verklighet fungerar genom virtual tours

Virtuell verklighet (VR) använder datorgenererade bilder och ljud för att skapa en uppslukande miljö för användarna. Genom att bära speciella VR headset och röra sig i sin omgivning kan användarna interagera med sin omgivning som om de verkligen var där.

Detta möjliggör en unik utforskningsupplevelse som placerar användarna mitt i händelsernas centrum. Förutom att låta användarna utforska olika platser hemifrån kan VR också användas av företag i marknadsföringssyfte. Detta kan vara för att ge virtuella rundturer (virtual tours) i sina lokaler och ge kunderna en interaktiv shoppingupplevelse.

Besökarna kan till och med skräddarsy sin rundtur genom att välja vilka sevärdheter de vill besöka och hur länge de vill att rundturen ska pågå. Augmented reality (AR) tar saker och ting ett steg längre genom att lägga över digitala element på verkliga miljöer i realtid. På så sätt kan användarna lättare interagera med dem som om de verkligen var där.

AR-upplevelser tillsammans med en lägenhetsväljare gör det möjligt att använda mer interaktiva 3D-modeller som visas på skärmen. Dessa kan betraktas via särskilda AR-headsets eller appar på smartphones eller surfplattor.

Dessa upplevelser ger besökarna en ännu djupare förståelse för hur olika funktioner i boendet. I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas, gör även våra sätt att utforska även utemiljöerna kring boendet. Tack vare framstegen inom virtuell verklighet, förstärkt verklighet och 3D-visualiseringsteknik med virtual tours och lösningar för Virtual reality i Stockholm.

Fler
artiklar